GÖRPLATS.SE - Kampanjen

KAMPANJEN

Arbetslösheten hos personer med en funktionsnedsättning är betydligt högre än för dom utan en funktionsnedsättning. För att lyfta frågan gör vi nu en långsiktig informationsinsats. Syftet är att få fler arbetsgivare att vilja anställa människor med funktionsnedsättning. Vi vill bidra med kunskap och stöd och bryta förutfattade meningar. Vi hoppas få fler arbetsgivare att se kompetensen framför hindren. Målet är en mer inkluderande arbetsmarknad. Kolla in filmen om Gör Plats. Filmen handlar om tre människor med funktionsnedsättning som tar sig till sina jobb. Teamet som gjort filmen består också delvis av personer med funktionsnedsättning.

Syntolkad

Textad

VARFÖR HAR VI GJORT FILMEN

Många människor med funktionsnedsättning är idag utan jobb. Vi vill få arbetsgivare att resonera annorlunda när de rekryterar, och visa att människor med funktionsnedsättning har en självklar plats i arbetslivet. Målet är att få fler arbetsgivare att ta tillvara på den kompetensen.

BEHIND THE SCENES

Kolla in filmen om filmen. Här berättar teamet bakom idén och de som gjort filmen hur de resonerade, tänkte och gjorde.

Lyssna på våra sommarsnack

Här är vad fyra personer med funktionsnedsättning valde att berätta när de fick prata till arbetsgivare i radio. Varje snack är 3 minuter långt. Lyssna!

GÖR PLATS! UTOMHUSKAMPANJ

Klicka på namnen för att läsa mer om personerna.

Samsey Sainei

Samsey Sainei

Ort: Solna

Carolina Werner

Carolina Werner

Ort: Strängnäs

Joakim Gullander

Joakim Gullander

Ort: Stockholm

Frida Abrahamsson

Frida Abrahamsson

Ort: Uddevalla

Martin von Knorring

Martin von Knorring

Ort: Västerås

Rebecca

Rebecca

Ort: Stockholm

Natalie Eriksson

Natalie Eriksson

Ort: Stockohlm